Vadba za podjetja

Ali se strinjate, da na uspeh podjetja vplivajo predvsem zadovoljni zaposleni? Ste se kdaj vprašali, kaj lahko naredite za svoje zaposlene, da bodo (p)ostali bolj zdravi, zadovoljni in posledično bolj produktivni? Odgovor je redna telesna aktivnost.

Zakaj so podjetja, ki poskrbijo za redno telesno aktivnost zaposlenih bolj uspešna?

Delovne organizacije, ki poskrbijo za redno vadbo zaposlenih, beležijo povečanje produktivnosti in zadovoljstva z delom. Redna telesna dejavnost zaposlenih prav tako vpliva na izboljšanje občutka pripadnosti, zmanjšanje stresa in manj poškodb hrbtenice. Neposredne koristi za podjetja so predvsem zmanjšanje absentizma, fluktuacije, stresa, poškodb skeleta in drugih poškodb pri delu. Prav tako se zmanjšajo stroški za odškodninske zahteve in izboljša produktivnost.

Kakšne so možne posledice telesne nedejavnosti vaših zaposlenih na podjetje?

Epidemiološke raziskave so dokazale, da lahko telesni nedejavnosti pripišemo 15-20 % skupnega tveganja za nastanek srčno-žilnih bolezni, sladkorne bolezni tipa 2, raka debelega črevesa, raka prsi ter zloma kolkov pri starejših. Glede na to, da je za Slovenijo značilen star demografski režim oz. staranje prebivalstva, se v mnogih podjetjih že soočajo tudi s staranjem zaposlenih. Kako pa v vašem podjetju skrbite za redno telesno aktivnost zaposlenih?

Kateri so pozitivni učinki vadbe na vaše zaposlene?

  • S pomočjo vadbe lahko dvignemo psihofizične sposobnosti zaposlenega na višji nivo.
  • Delavci, ki hodijo na vadbo so pri delu bolj produktivni in za delo bolj motivirani.
  • Na ta način lahko zmanjšamo število nesreč in poškodb pri delu.
  • S pomočjo vadbe izboljšamo in ohranjamo pozitivno zdravstveno stanje zaposlenih.
  • Vadba zaposlenim pomaga pri ohranjanju in izboljšanju medsebojnih odnosov v podjetju.
  • Redna vadba pri delavcih prav tako vpliva na zmanjšanje pojava psihične in fizične utrujenosti.

Kako bomo v vadbenem centru Apolon poskrbeli za vaše zaposlene?

  • Pokličite nas na telefon 040 371 761 (Iztok Tivadar) ali nam pišite na naslov info@apolonvadbe.si, da vam svetujemo, kakšen tip vadbe je najbolj primeren za vaše zaposlene.
  • Rezervirate si brezplačno, poskusno uro vadbe za svoje zaposlene, mi pa vam rezerviramo ustrezen termin.
  • Vaši zaposleni vam po vadbi povedo, ali jim tak način vadbe ustreza.
  • V nadaljevanju sprejmete pomembno odločitev, ki bo vplivala na povečanje produktivnosti v vašem podjetju: zaposlenim ponudite možnost redne telesne aktivnosti v vadbenem centru Apolon.